İçme Suyu Arıtma

 
 
İçme Suyu Arıtma

FİLTRASYON SİSTEMLERİ
Kum Filtreleri, Aktif Karbon Filtreleri, Demir-Mangan Giderme Filtreleri

 

MEMBRAN AYIRMA PROSESLERİ
Ters Ozmoz, Mikrofiltrasyon, Nanofiltrasyon, Ultrafiltrasyon

 

İYON DEĞİŞTİRME SİSTEMLERİ
Demineralizasyon, Mixbed Demineralizasyon, Yumuşatma

 

Tortu ve Aktif Karbon Sistemleri
Suda bulunan tortu ve partiküller kirliliğe, bozuk görüntüye, makine ve tesisatlarda tıkanmalara, enerji sarfiyatlarında artışa yol açar. En önemli tehlikelerden biri de sağlık açısından patojen mikroorganizmalar için çok uygun bir besi ve üreme ortamı hazırlamasıdır. Tortu filtreleri antrasit, kuvars, filtre mineralleri yardımı ile hiç bir kimyasal madde kullanmadan filtrasyonu gerçekleştirir. Hoş olmayan koku ve tat veren organik maddeler, klor bileşikleri, deterjan, petrol sanayi atıkları ve asbest gibi maddeler suyu içilmez ve kullanılmaz hale getirir. Bu zararlı maddelerin sudan uzaklaştırmasında aktif karbonun adsorbisyon özelliğinden faydalanır.

 

Su Şartlandırma Sistemleri
Kaynak suyun ve kullanım amacına uygun su kalitesine göre Su Arıtma ve Şartlandırma sistemlerinde , filtrasyon, yumuşatma, dezenfeksiyon ve demineralizasyon gibi işlemler uygulanmaktadır.

 

UV Dezenfeksiyon Sistemleri
Suda bulunması muhtemel hastalık yapabilen mikroorganizmaların yok edilmesinin en etkili yöntemlerinin başında mikroorganizmaları UV ışınlarına tabii tutmak gelmektedir.

 

Reverse Osmosis Sistemleri
Özel olarak hazırlanmış yarı geçirgen zar bir tabakadan basınç ile geçirilen sular içinde erimiş halde bulunan organik ve inorganik maddeler, inorganik tuzlar, tüm virüs, bakteri, mantar ve diğer mikroorganizmalardan arınarak, sağlıklı, içilebilir, kullanılabilir hale gelmiş olarak kullanma noktasına veya temiz su depolarına akar. Sudan ayrıştırılan organik ve inorganik maddeler ayrı bir noktadan deşarj edilir. Sonuç olarak her türlü yabancı madde ayrılıp temiz su elde edilir. Bu yöntem ile deniz suyu da arıtılarak içme suyuna çevrilebilmektedir.

 

Su Yumuşatma Sistemleri
Suda erimiş halde bulunan kalsiyum, magnezyum iyonları sertlik yapar. Tesisatlarda, ısıtma sistemlerinde, boya, apre tesislerinde, çamaşır, bulaşık makineleri ve ütü gibi cihazlarda telafisi olmayan arızalar oluşturur. Enerji sarfiyatı ve temizlik maddesi gibi kimyasal katkı maddelerinin tüketimini arttırırlar. Yumuşatılmış su, tesisat ve cihazlarınızı koruduğu gibi banyodan sonra saçlara ipeksi bir yumuşaklık kazandırır.

Read 1797 times Last modified on Cuma, 26 Ocak 2024 22:13